marți, 24 septembrie 2013

Cheia Successului. Rezumat.

După cum am promis, revin cu detalii. Lume, lume! Asociaţia Destiny Mangalia, a organizat, cu succes chiar, proiectul The Key To Success. Ceva fonduri europene, participanţi din 4 ţări, inclusiv din România, multă muncă şi voie bună. Pentru participanţi, cu siguranţă o experienţă de neuitat, pentru organizatori, un pas mic pe drumul reuşitei de a schimba ceva. Ajunge cu laudele, că nu am fost acolo.

Însă, vă pot spune că au participat tineri cu vârstele între 18 şi 25 de ani din: Turcia, Italia, Bulgaria şi România. Scopul acestui proiect a fost dezvoltarea abilităţilor necesare angajării, schimbul de experienţă între tineri aparţinând unor culturi diferite, aducerea în atenţie a problemei deloc neglijabile a şomajului în rândul tinerilor. Chiar dacă provin din medii diferite, participanţii la proiect au fiecare propriile dificultăţi în găsirea unui job şi bineînţeles propriile temeri şi speranţe în ceea ce priveşte viitorul lor din punct de vedere profesional.

Împreună au luat parte la diverse ateliere şi dezbateri menite să le întărească încrederea în propria persoană şi să le dea ocazia de a îşi exersa aptitudinile deja existente şi de a dobândi noi abilităţi. Chiar şi cei aparent mai timizi sau retraşi s-au integrat treptat în grup şi şi-au spus punctul de vedere punându-şi amprenta pe proiect. Organizatorii declară că au fost plăcut surprinşi de felul de a fi al participanţilor şi de inventivitatea şi deschiderea de care aceştia au dat dovadă. Concluzia a fost trasă în acest videoclip.

Acestor ateliere li s-au adăugat Seara Culturală din Foaierul Casei de Cultură Mangalia care a avut loc în data de 11 septembrie orele 19,00, şi Cafeneaua Publică din 13 septembrie orele 16,00 care a avut loc la Colegiul Economic Mangalia, evenimente pentru care se face responsabilă şi comunitatea locală din Mangalia care a venit astfel în sprijinul acestui proiect.

Tinerii au avut ocazia de a discuta cu angajatori dar şi de a se distra participând la ceea ce englezii numesc treasure hunt, ocazie cu care au descoperit oraşul Mangalia, cu atracţiile sale turistice dar şi din punct de vedere istoric şi cultural. Organizatorii au luat parte trup şi suflet alături de participanţi la toate activităţile şi se poate spune că toată lumea a avut ceva de învăţat. The Path To Employment  este numele ghidului rezultat din acest proiect, nu deţin încă un exemplar, dar la ce vremuri trăim nu ar strica.

Poftiţi aici şi sigla, care îmi dă ceva bătăi de cap la încărcat:


Proiectul s-a terminat dar viaţa abia începe. S-au legat prietenii şi s-au făcut promisiuni de revedere şi de reuşită. Le dorim succes tuturor celor care au fost efectiv acest proiect şi să auzim numai de bine!

0 comments:

Trimiteți un comentariu