duminică, 28 aprilie 2013

Reţetă pentru trecut timpul

Cu toţii cred ne confruntăm zilnic cu traficul, soneria deşteptătorului dimineaţa, nasturii de la cămăşi şi pantaloni, vremea de afară şi...mai ales, dar cel mai ales, natura noastră...umană. Iată câteva mici trucuri care să ne ajute atunci când intrăm în criză de timp:

Dacă ai pus apă la fiert pentru cafea sau ceai şi te grăbeşti, mai ales dacă eşti în întârziere şi te gândeşti că oricum îţi vei opări limba la prima degustare, ajută enorm dacă începi să dai din şolduri şi din posterior în faţa aragazului în ritmul unui dans imaginar eventual fredonând un cântec la fel de imaginar.

De asemenea ajută foarte mult bâţâitul pe picioare fără cântec imaginar de această dată când aştepţi (la nesfârşit) autobuzul dimineaţa în staţie. Dacă eşti tradiţionalist, mai cu spor este plimbarea în cerc cu mâinile la spate, de preferinţă în jurul unui punct de referinţă imaginar.

Pentru că, oricât de târziu, tot la birou ajungi, dacă ai de scris un mail urgent într-o problemă delicată, şi descoperi că ai dificultăţi în a găsi o formulare adecvată şi eficientă, ajută rosul unghiilor sau şi al pixului (atenţie, pixul e foarte important cu toate că scrii un mesaj cu ajutorul tastaturii), sau bătaia într-un ritm gen dansul norilor în birou cu degetele sau în cazuri extreme cu palma.

Pentru o conexiune mai slabă la internet sau mai bine spus contra recomand ochii daţi peste cap şi tradiţionalul hai hai hai spus calculatorului asemenea ţăranului ce îşi îndeamnă boul să tragă la jug. Aşadar e preferabil să variaţi tonul în funcţie de docilitatea aparatului în cauză.

În aşteptarea pauzei de prânz de masă sau de ce o mai fi, ochii aţintiţi în mod constat asupra ceasului vor avea următorul efect garantat: sigur ceasul de la mână este în urmă, sau sigur ora afişată pe ecranul lui pisi (pc-ului) nu e cea corectă, altfel cum de la 12,20 am ajuns în cinci minute la 12,17 ?! Puteţi de asemenea întreba un coleg în mod sistematic ce oră este, de preferinţă un coleg care chiar munceşte şi este foarte concentrat asupra a ceea ce face.

Recomandarea anterioară pentru internet funcţionează de minune şi aplicată telefonului mobil sau televizorului, adevăraţii tâmpiţi, cretini şi idioţi ai zilelor moderne şi cărora le poţi spune de mă-sa fără prea multe mustrări de conştiinţă sau prea multe mustrări în general.

Iar dacă aveţi prieteni care întârzie considerabil cum să spun mai subtil...în aşteptarea lor aveţi tot timpul din lume să vă faceţi noi cunoştinţe. Dar acest pas este ultimul dintr-o lungă serie de multe telefoane "unde eşti nu mai ajungi odată".

Pentru aşteptatul la coadă, recunosc, nu prea ştiu ce să recomand. Ar fi varianta aceea în care te duci atât de aproape de persoana din faţă încât îţi simte respiraţia în ceafă şi coşul de cumpărături în rinichiul drept. Ceea ce o va face să înainteze un milimetru sau poate mai mulţi centimetri către persoana din faţa sa obţinând astfel o reacţie în lanţ a cărei finalitate să fie transformarea casierei într-o persoană cu super mega puteri.

După o astfel de zi, parcă nu mai vine o dată noaptea să te odihneşti. Şi dacă nu adormi, şi nu adormi, şi nu adormi, ajută enorm să te gândeşti de ce nu adormi şi, cum se spune în popor(ul român) să îţi aduci aminte de toate datoriile.

Iar dacă ai citit postarea asta, relax. Poate nu stai chiar aşa prost cu răbdarea.

0 comments:

Trimiteți un comentariu