joi, 8 august 2013

Festivalul ANTIC Tomis sau ce aș face eu împreună cu prietenii dacă nu sunt ocupaţi


Dragii mei, 

mai deschid o scrisoare şi vă invit să redescoperim a noastră Câţa dintr-un punct de vedere mai altfel poate decât până acum. Festivalul Antic Tomis se află la cea de a II-a ediţie, aşadar este vorba de ceva relativ nou, cel puţin pentru mine.

Parafrazând diverse persoane, această ediţie este un răspuns la nemulţumirea faţă de promovarea în exces a non-valorii în urbea Constanţa. Astfel, pe lângă evenimentele desfăşurate în perioada 16 - 18 august în zona Sat Vacanţă - Parcul Tăbăcărie, evenimente ce au ca scop promovarea artelor şi meşteşugurilor antice, în perioada 11 - 16 august suntem invitaţi să luam parte la multe alte ateliere, expoziţii şi discuţii.

Pentru început ne vedem duminică 11 august la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii pentru atelierul intitulat Animale sacre la geto-daci: simboluri şi resurse, în intervalul orar 11,00 - 12,30.
Acesta se va desfăşura în sala de conferinţe Ing. Marcel Stanciu. Intrarea este liberă, aşadar ne vedem pe bulevardul Mamaia nr. 255.

Miercuri 14 august va avea loc un eveniment pe care cel mai sigur cei cu program de lucru luni - vineri nu îl vor putea onora din păcate. Este vorba de seminarul cu tema Mitologia Antică reprezentată în astronomie, care de asemenea va avea loc la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, începând cu orele 12,00.

Tot săptămâna viitoare suntem îmbiaţi să servim o cafea mai altfel la Cafeneaua de Psihologie. Încă nu am înţeles exact ce se urmăreşte cu această cafenea dar sunt sigură că mă vor elucida cei ce vor participa efectiv. Astfel, în zilele de luni, marţi şi miercuri, la Sala de Protocol de la etajul I al Casei de Cultură a Sindicatelor, vor fi abordate, începând cu orele 18,00, următoarele tematici: Omul modern în relaţie cu inconştientul, Simbolistica Sufletului - Atelier de Mandale, respectiv De la dulapul cu antichităţi la propria persoană.

De aici, ajungem la un aspect foarte interesant din punctul meu de vedere. Centrele comerciale Carrefour din ÎNTREAGA ŢARĂ vor găzdui expoziţia itinerantă Carrefour păstrează vie flacăra cetăţii Tomis. Aceasta se va desfăşura pe durata unui an. Aştept de pe acum impresii de la cei din ţară!

Şi, ca o încheiere poetică, boemă şi promiţătoare, urmează a fi lansată o colecţie de cărţi istorice de către Librăria Cărtureşti în parteneriat cu Festivalul Antic Tomis. Cărţi cu care suntem ademeniţi a ne relaxa la ceainărie. Fain de tot!

Cam atât pentru moment. Luni 12 august urmează a fi anunţat oficial programul pentru perioada 16 - 18 August în cadrul unui comunicat de presă care va avea loc la Hotelul Iaki. Mizez pe faptul că de acolo mai departe ne va ţine la curent ours truly Joie!

Să ne vedem cu drag, cu lucruri noi, cu lucruri frumoase şi să dăm o nouă şansă culturii constănţene de a îşi arăta bogăţia!

Rămâne dragii mei să ne comunicăm în privat pe unde ne vedem, având în vedere că am lăsat alte 3 postări pe hold vă daţi seama că eram musai să povestim despre FESTIVALUL ANTIC TOMIS.

1 comments: