miercuri, 9 septembrie 2015

Herbalife - o altfel de experiență

Nu foarte demult, cum mergeam grăbită pe strada Ștefan cel Mare din Constanța, un tip la costum mi-a întins un pliant. Tipul nu părea suspect, ba chiar mi-a plăcut cum a vorbit, s-a prezentat cu nume și prenume (ați luat notă, hotelierii vieții??) și uite așa am ajuns eu pe Bulevardul Ferdinand la o evaluare cu privire la greutate și stare generală urmată într-o altă zi de un tratament facial- un tratament după care CH s-a minunat trei ore de cât de curată și luminoasă am fața (ce ți-au făcut ăia, Zakule?!!) Tratament și evaluare de care s-a ocupat și cu care m-a asistat chiar soția tipului de pe stradă. Mai exact, vorbesc despre Alex și Diana Ivanov care amândoi activează în cadrul Herbalife de doar șapte ani...

Ce-i drept, de la Alex am primit și o invitație-două la ceea ce se dorește a fi Ora de Mișcare -organizată de obicei lunea pe plaja Modern- din păcate nu am ajuns așa că va trebui să vă povestesc altă dată. Însă am reușit să onorez invitația de astăzi de la Hotel Ibis, și iată pe scurt ce am aflat despre Herbalife, cu cuvintele mele, urmând ca apoi la final să vă delectez cu o mică serie de foto de la fața locului pentru care îi mulțumesc celui ce mi-a împrumutat aparatul (se știe el).

Într-un cadru elegant și cumva totuși discret, mai mulți membri Herbalife au venit în față și ne-au împărtășit din experiența lor personală Herbalife. Mulți au afirmat că au renunțat la profesia originală pentru a se dedica cu trup și suflet Herbalife. Dintre vorbitori, doi juriști și încă un absolvent de drept; un economist, etc. Toți au spus  fie că au fost relativ dezamăgiți de lipsa de opțiuni concrete și favorabile pentru domeniul pentru care s-au pregătit, fie că au avut un moment critic, un moment cheie în care au demarat o schimbare în viața lor- schimbarea a venit prin Herbalife iar a fi consultant wellness s-a dovedit a fi vocația lor. Un alt punct comun care mi-a atras în mod deosebit atenția a fost faptul că pentru foarte multe persoane experiența Herbalife a devenit o afacere de familie- dacă îmi este permis termenul, ambii soți fiind implicați și dedicați.

După cum probabil vă așteptați, discuțiile au gravitat în jurul următoarelor aspecte: nutriție, surplus de greutate și controlul greutățiii corporale, lipsa de energie, stare generală, posibilitatea de a lucra pentru sine și de a îi ghida și implica și pe alții. Aveam de gând să vă prezint vorbitorii pe rând dar, dacă sunteți curioși cu ce se mănâncă, puteți afla și singuri.

Unul dintre cei ce ne-a vorbit este Edy (sper că am reținut corect), care utilizează produsele Herbalife de peste doi ani, are în prezent nouăsprezece ani și a aștept cu nerăbdare vârsta majoratului pentru a putea intra oficial, cu contract în comunitatea Herbalife. De asemenea, de notat mi s-a părut următorul aspect foarte bine subliniat: diferența între produsele Herbalife și alte produse constă în faptul că dacă în alte părți (știți voi, detergentul obișnuit) plătim produsul, la Herbalife beneficiem automat și de serviciile consultanților wellness.

La final, am fost întrebată dacă aș dori să devin și eu un membru al acestei comunități și trebuie să recunosc că este un răspuns de rumegat. Tot la final, înainte de fotografii, vă las în pază și gând următoarele:

-Care este scopul tău în viață și de câte ori te-ai întrebat asta? (mi se pare o întrebare super o.k. și aplicabilă indiferent că alegi să faci parte din Herbalife sau alegi altceva);
-Poluarea, stresul de zi cu zi: iată doi factori care ne afectează viața în mod negativ, având ca rezultate: apatie, masa corporală fluctuantă, lipsa energiei, și, cel mai grav, asta e de la mine: lipsa motivației instrinseci.
-După treizeci și cinci de ani de activitate, Herbalife știe că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și oferă soluții diferite pentru orare, situații și persoane diferite (cred că urmează să încerc ceva batoane sau poate un shake);
-Cei mai mulți oameni care au venit pentru consultanță au acuzat dureri de cap constante, tot din proprie experiență vă spun că ar trebui să ne dea de gândit;
-Un om care nu e sănătos este un om cu foarte mici șanse de a fi fericit (și nu mă refer la situații grave sau excepționale).


Și acum, fotografiile promise, cu mențiunea că este prima dată când o fac pe fotograful într-un astfel de context:












Acestea fiind spuse, dacă v-am făcut curioși, nu rămâne decât să luați legătura cu un consultant Herbalife și să faceți schimbarea de care aveți nevoie! Cine știe, poate acel consultant voi fi chiar eu. Sau chiar tu.

Numai bine! Sănătate!

17 comments:

  1. NU incerca sa slabesti cu produsele herbalife. In cele mai multe cazuri corpul ajunge dependent de produsele lor si cand inceteaza sa le mai ia, se ingrasa de 2 ori mai tare ca inainte si devine de 2 ori mai greu sa-si controleze greutatea. Si da, iti vorbesc din experienta a nu o persoana ci 3 persoane pe care le cunosc personal, persoane care au pus botul la cultul Herbalife.
    Totul este prezentat foarte frumos, dar in foarte scurt timp o sa fii prinsa intr-un cerc vicios in care trebuie sa consumi o groaza de produse foarte scumpe, care nu-ti aduc nici un beneficiu real si de care corpul tau devine dependent.
    Deci nu, nu fa greseala sa intri in hora.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow ce reactie prompta. Multumesc pentru comentariu.

      Ștergere
    2. Un raspuns neavizat, lipsit de informatie si afirm cu toata raspunderea si respectul cuvenit, un raspuns incult.

      Ștergere
    3. cristi dar tu ai consumat sa vezi cum sunt,acele persoane daca au inceput sa treaca din nou la obiceiuriile gresite de alimentatie este si normal sa se ingrase,eu iti zic din experienta proprie daca inveti dupaceea sa ai o alimentatie corecta te poti mentine,eu am facut pauza la produse si nu m-am ingrasat fiindca stiu ce sa mananc,cand sa mamanc,mi se pare normal sa te ingrasi cand mananci jumatate de frigider la o masa,acuma sa fim seriosi si realisti!!!

      Ștergere
    4. @unknown Ai un nume sa putem vorbi de la persoana la persoana? Raspunderea si respectul nu cred ca inseamna ce crezi tu ca inseama
      @ Anonim Nici pe tine nu te tine sa-ti dai numele? Am consumat niste batoane proteice si cateva pahare de shake de la o fosta gagica de cocheta cu religia asta a voastra. Mai mult de atat nu am de gand sa-ti raspund pana nu vorbim cu nume si prenume asumat.

      Ștergere
  2. @Cristi, câteva chestii:

    1. cunosc doi oameni care au slăbit 40-60kg. De la probleme cu genunchii (care nu mai făceau față greutății) și „urcat un etaj și scuipat plămânii”, unul dintre ei a ajuns la alergări de maraton;
    2. ambele persoane s-au lăsat după minimum doi ani. Știi câți s-au îngrășat la loc? Nici unul. Ah, că ai luat-o pe șaorma și hălci de porc la micul dejun? Că ai renunțat la mișcare? S-ar putea să nu fie problema la o dietă (sau ce naiba o fi herbalife)
    3. Între „grăsime de nu mai are loc inima să se miște” și „dependență de un shake și o «sălățică»” ce ai alege?
    4. Dacă nu mă înșel, HL nu are doar produse destinate slăbitului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au si produse de ingrijire si suplimente nutritive, cu calciu & chestii dar inca nu le-am testat pe blana mea.

      Ștergere
    2. @ Ionut Staicu, nu zic ca nu exista si persoane la care a avut rezultat, dar la ce am vazut in jurul meu si in 90% din internet, HL asta nu functioneaza dupa un principiu sanatos. http://www.culinar.ro/forum/continut/Cura-de-slabire/1517/Herbalife-pareri-pro-si-contra/
      http://www.kudika.ro/comunitate/forum/view_topic/36044/Ce-parere-aveti-despre-produsele-de-slabit-Herbalife.html
      Si sa fie pe sufletul tau http://www.zoso.ro/herbalife/#comments o sa vezi ca si aici tot pe negativ pica HL
      Plus de asta se vorbeste foarte mult ca face ravagii la ficat. Multe sunt studii din Franta, Germania, Spania si alte tari in care putem avea incredere, daca in a noastra nu avem.
      Doar de control https://www.google.ro/#q=herbalife+is+safe+or+not
      Si ceva mai oficial https://en.wikipedia.org/wiki/Herbalife
      Daca chiar am inteles eu bine si recomanzi HL, te rog sa citesti linkurile de mai sus inainte de-a mai recomanda cuiva.

      Ștergere
  3. @ Anonim: se pare ca tot nu am facut bine setarile: in momentul in care iti permiti sa faci cineva prost in public (aici sunteti in public, sa va fie clar) sau sa zici sec ca nu are dreptate, eu zic ca ar trebui sa iti lasi si numele. De dupa perdea suntem toti super eroi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Baieti si fete :) vad ca cineva este pro altcineva este contra... ceea ce este si normal si nu trebuie sa va suparati pe cineva care nu este de acord cu tot ce se scrie sau cu tot ce e in jurul acelei persoane :) Este libertatea cuvantului, libertate de exprimare! Ce este dureros, din punctul meu de vedere, este faptul ca unele persoane sunt brutale in raspunsuri si nu au macar curiozitatea sa se informeze inainte sa raspunda intr-un anumit fel....
    Eu am experienta deja de 16 ani in acest domeniu al Nutritiei si vreau sa va spun ca TOTUL tine de ce si cat pui in farfurie. Daca am tine cont de cateva elemente importante am arata super bine toti si am avea o sanatate de nota 10. Nu uitati ca si Hypocrate a zis: Hrana oastra sa fie medicamentul si nu medicamentul hrana!!! Accentul se pune pe calitate si cantitate. Nu poti pune 500ml de apa intr-un pahar de 250ml. Asa si cu organismul nostru.
    Cristi, daca-mi dai voie sa iti spun, ORICINE SI CU ORICE metoda de slabire pe care o face, daca nu are grija de 3 lucruri importante: Alimentatie sanatoasa, Hidratare echilibrata si Miscare! As vrea sa spun mai multe despre acest subiect insa nu este nici locul si nici nu am timp acum insa daca vrei sa te informezi mai mult chiar am sa-mi fac timp sa-ti povestesc si sa-ti explic GRATUIT ( si nu doar tie, daca cineva este interesat , tot graturi va pot spune anumite lucruri pe profilul vostru) cateva lucruri despre NUtritie si Echilibru! :) EU sunt convins ca nu din rautate ai raspuns asa ci datorita faptului ca nu cunosti cateva informatii despre acest subiect.
    Va doresc sa aveti o zi frumoasa tuturor, sanatate multa si spor in tot ce faceti.
    George Ciocodeica!

    RăspundețiȘtergere
  5. Persoanelor interesate le recomand sa studieze profilul meu de facebook!
    www.facebook.com/georgealbu.
    In rest numai de bine sa auzim!
    Multumesc Zak pentru postarea sincera si reala cu privire la experienta Herbalife!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Zak pentru postarea sincera si pentru ca duci mai departe mesajul ne distorsionat al Companiei Herbalife!
    Ma puteti gasi pe www.facebook.com/georgealbu
    Sa auzim de bine!
    Nu uitati ca aveti mare nevoie de echilibrul nutritional al produselor Herbalife!

    RăspundețiȘtergere
  7. Este o mare afacere care din pacate este lasata necontrolata de forurile abilitate si din care unii castiga fff multi bani dar asta pe seama "fraierilor"si exact cum spunea cineva ori mananci numai hb ori alegi sa te ingrasi din nou 'o spun in cunostiinta de cauza asa ca alegeti 5 mese mici pe zi multa miscare si este mai sanatos decat hb plus ca nu ai nici o posibilitate de a verifica continutul acestor produse si ei se folosesc de nume mondiale din domeniul medicinei dar cine din cei care consuma au posibilitatea de a le verifica veridicitatea spuselor lor As putea sa spun mult mai multe dar ma opresc aici cu sfatul ca alegerea este in mainile voastre ale fiecaruia dar ganditi-va bine ce alegeti:niste prafuri pe care nu le puteti verifica sau o hrana naturala palpabila Va doresc sa faceti cea mai buna alegere

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiu ce sa zic, dar nici nu dau sfaturi ca e bine sau nu...fiecare incearca pe pielea lui. Pentru buzunarul meu sunt prea scumpe, pot spune ca exagerat, cel putin programul pentru ingrasat...plus ca eu nu am voie sa mananc anumite chestii din cauza unei boli, dar ei tocmai pe acelea mi le-au recomandat si cand le-am spus cum sta treaba au schimbat subiectul incercand sa ma lamureasca sa intru totusi in acel program, pe care oricum nu mi-l permit.

    RăspundețiȘtergere
  9. sunt cei mai scumpi la pretzuri ,pe toata piatza naturista.nishte profitori care se cred ''eroi'' shi mari sfatuitori.consultantul lor,mi-a spus ca pot slabii 55kg[cat mi-am propus]in 2 ani.in mai mult de 3 ani am ajuns de abia la 40 kg,ca sa nu mai spun de perioada de mentzinere care-i tot atata cat cea de slabire ,ca sa nu mai zicem de banii grei pe care yi dam pe produs[adica peste 100 lei].

    RăspundețiȘtergere
  10. ma produsele astea sunt bune! avand in vedere ca au fost testate de medici! daca nu erau testate de medici! iti dai seama ca lumea nu le cumpara! degeaba asa! ce naiba ce dracu! nu e chiar degeaba si de frecat menta pentru ca unii oameni au slabit cu produsele! astea! si daca au slabit poate de asta vi se pare ca se comporta ciudat! vorbesc ciudat! fac semne ciudate! da pentru ca au slabit chestia asta i-a motivat! i-a ambitionat mult! sa slabeasca! de aia o sa ii vezi chiuind mereu dansand cantand! pai cand slabesti! e normal sa te bucuri si sa strigi zbieri herbalife! iti multumesc! sau cum zic spun ei campionii! ori suntem niste campioni! lumea cred ca nu intelege rolul acestei companii! ca de exemplu slabesti da! ok bun dupa care daca ai slabit si nu te-ai mai ingrasat apoi! exista posibilitatea asadar de a mai aduce pe cineva! din familie prieteni! cunostinte! si astfel garantat ai obtinut postul de consultant! ambasador! reprezentant! chiar antrenor! desi ma indoiesc ca ar ajunge cineva antrenor! poate doar consultant! ambasador! si reprezentant! doar asa ca antrenor! nu ai cum sa ajungi fiindca postul este ocupat! de altii! doar sa devii antrenor! in cadrul unui alt club cu alt colectiv! acolo poti sa detii toate functiile! inclusiv cel de antrenor! amintit mai inainte! oricum ca orice afacere sa stiti! ca banii conteaza foarte mult in afacerea asta! oamenilor le place sa prospere! asta nu intelege lumea si nici nu o sa inteleaga! vreodata! am tot auzit ca produsele! astea! te ucid! in america exista o vorba! herbalife makes you gay! and kill you! dar nu este adevarat deloc! cum sa te ucida ma produsele astea! bai tu esti nebun! te omoara alimentatia proasta! ba! care o consumi! da! carnati! kaiseruri! salamuri! parizere! tobe! da aia te omoara! da nu herbalife! vezi ce inseamna sa fii prost! daca mananci ca ghilbanul colo normal ca te ingrasi! ca porcul! sau mai rau! multi copii nici nu sunt colo indrumati! sa faca sport! vedeti colo la televizor! rata de obezitate! la noi! da da! ce numai americanii francezii germanii galezii englezii finlandezii islandezii mexicanii olandezii suedezii spaniolii! sunt in top! si noi nu! noi ce avem! ne e rusine sau cum! sa recunoastem acest lucru! produsele astea! te ajuta! dar tu nu trebuie sa te bazezi numai pe ele! trebuie sa mananci sanatos! sa faci multa miscare! asta trebuie sa faci! dar nu sa te bazezi numai pe herbalife! ca nu numai cu herbalife slabesti! atentie! mare atentie la alimentatie! ce bei ce mananci si cata miscare faci! daca nu vrei sa ajungi ditamai butoiul sau burtosul! cand te-ai decis sa le consumi! apoi nu mai mananci altceva! decat sanatos! nu toate porcariile posibile si imposibile! nu merg produsele ce sa iti spun zic! pai cum ma sa nu mearga! daca iti bati joc nu asculti! de consultant! antrenor! ce pretentii sa mai ai si de la ambasador sau reprezentant! e ca si cum ai face un sport de performanta! si vrei sau nu trebuie sa asculti de antrenor! daca nu asculti nimic nu merge bine! insa daca asculti totul merge bine! dar asa suntem noi! romanii! critici! ne place sa fim mari si tari! vai de capul nostru! de aia ba! nu merge nimic la noi! ca nu exista sprijin! incredere si ambitie! ca se poate! nimic in lumea asta nu este imposibil! orice se poate face! daca iti si doresti acest lucru! ca daca nu vrei! si faci pe dracul in patru sa fii sanatos ba! du-te unde vrea dumnezeu! unde crezi ca te simti bine! faceti sala atunci na! daca nu va convine! dar sunt si oameni interesati de asa ceva! totusi! nu va obliga nimeni! si va zice spune! ba faceti asta! nu ba! e la alegerea fiecaruia! ce vrea sa faca cu viata lui! cu corpul lui! cu sanatatea lui! clar! fara alte discutii! comentarii! iti place bine! nu iti place foarte bine pleaca in alta parte! herbalife nu este pentru toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  11. da sunt de acord! cu voi la o parte ok! aia ca numai ai voie sa mananci altceva decat shake! si totusi nu e chiar asa! insa cu conditia sa nu faci excese prea mari foarte mari! oricum shake-ul asta nu trebuie sa il bei decat dimineata si seara! dupa amiaza poti sa mananci mancarea obisnuita! cu conditia sa ai grija cat te indopi adica cat mananci! e o prostie mare sa bei shake-ul si dupa amiaza! caci astfel renunti definitiv la mancarea obisnuita! asa cica e bine ca slabesti! o prostie o tampenie!

    RăspundețiȘtergere