joi, 14 ianuarie 2016

Machiajul. Partea a doua. Kit de supravieţuire

                                                                 sursa foto: anidescoala.ro

În viaţă avem- se pare- mereu nevoie de o trusă. Fie că este vorba de penar, de trusa de geometrie, de cea cu scule şi unelte sau chiar cea de prim ajutor, la un moment dat vom apela la ea sau la o persoană care deţine o astfel de trusă. Aşadar o trusă de îngrijire nu putea lipsi. Şi, fiindcă tot este vorba de o trusă pentru doamne şi domnişoare, v-am alăturat mai sus ceva în care să încapă toate produsele...glumesc! Tot Mari, de profesie cosmeticiană, ne ghidează puţin în ceea ce priveşte produsele absolut necesare la casa omului, utilizarea acestora şi alte câteva sfaturi generale.

Am încercat să aflu ce ar trebui să am neapărat în dulăpior indiferent dacă mă fardez sau nu, zilnic sau nu şi am ajuns la următoarea listă:
-lapte/ cremă demachiantă specifică tipului de ten. Chiar dacă în teorie există patru tipuri de ten (normal, uscat, gras şi mixt) Mari a sesizat că majoritatea persoanelor au ten mixt şi că tenul normal, din cauza poluării şi a alimentaţiei defectuoase e aproape pe cale de dispariţie. Emulsii spumoase, specifice tenului gras, utilizare zilnică.
-tonic (pentru tenul uscat ceva floral, pentru tenul gras ceva astringent), utilizare zilnică.
-peeling+ o mască (tot în funcţie de specificul tenului), a se aplica o dată pe săptămână.
-cremă de zi şi de noapte, hidratantă sau nutritivă.
-fond de ten, pudră, fard de obraz, rimel, etc (în funcţie de nevoile fiecăreia). 
Cu lista gata, am verificat câteva aspecte privind utilizarea produselor:
-Cât este recomandat să foloseşti un produs? Este recomandat să îl folosesti în timpul indicat pe ambalaj. Ai o cutie cu capacul desfăcut unde scrie numărul de luni în care poate fi folosit produsul de la deschidere. Chiar dacă nu îl deschizi imediat, nu este o problemă decât în cazul în care îţi aminteşti de el peste vreo doi ani şi îţi vine pofta să îl foloseşti! 
- Ştiu că fardurile pot fi folosite mai mult timp spre deosebire de rimel spre exemplu, care trebuie înlocuit o dată pe an sau mai des. Mai rentează să luăm produse scumpe dacă trebuie să le înlocuim des? Da, este adevărat că fardurile au termen de valabilitate mai mare comparativ cu rimelul. Termenele variază: pornesc de la şase luni (sunt destul de puţine cele cu termen atât de mic) şi pot ajunge şi la treizeci şi şase de luni. Dacă mă întrebi pe mine, da, merită, să îţi iei un produs de calitate. Dar să fim clari! Nu totul e scump şi bun. Se găsesc şi produse accesibile ca preţ şi foarte bune. Un rimel spre exemplu nu are cum te ţine mai mult de opt luni; termenul este de şase luni în general.

Cât despre machiaj, Mari spune: Machiajul este aplicarea pe piele în mod organizat a unor produse specifice în vederea obţinerii unui rezultat sinergic. Mi-a plăcut enorm definiţia propusă de ea şi de aceea o citiţi acum aici. Mari susţine că ea nu s-a specializat pe machiaj, însă are câteva reguli de baza după care se ghidează în realizarea acestuia: proporţii, umbre şi lumini, context, vârstă. Mai jos veţi putea vedea câteva machiaje realizate de ea. În ceea ce mă priveşte aceste fotografii întăresc convingerea că frumuseţea se află în oricine, fiecare persoană are ceva aparte, un colţ de strălucire, un detaliu fermecător care abia aşteaptă să fie scos la lumină de cineva priceput.



                                                  sursă foto: Mary Buburuz, cosmeticiană, Năvodari, str. Albinelor, Bella Donna

Ar părea că am încheiat discuţia, dar dintr-una întra-alta am (re)descoperit că eu la treizeci şi trei de ani tot nu îmi aleg nuanţa fondului de ten corect, asta o dată, plus că mai am întrebări aşa că voi reveni pe temă. Oricum, chiar nu pot încheia până nu spun ce consider eu că o recomandă pe Mari: este politicoasă, o prezenţă agreabilă, se documentează încontinuu, discută deschis, iar atmosfera din salon este una relaxantă, pozitivă şi benefică şi spun asta după două-trei vizite. Mai că îţi vine să te duci doar pentru liniştea cu care pleci de acolo. 

Cât despre produse and co., Mari a enunţat o regulă de aur pe care o pot rerereconfirma prin experienţa proprie: încercăm până când găsim acel lucru care ni se potriveşte. Valabil pentru mai multe lucruri şi persoane în viaţă.

Fiţi gata de schimbare! Numai bine! 
 

1 comments:

  1. Cu siguranta vor mai fi intalniri,dupa-amiezi si...cani de ceai cu aroma de povesti si idei ! Te imbratisez si multumesc ! Mary

    RăspundețiȘtergere